Packlistan

Våra kajaker har utrymmen med lock där du kan lägga ner det du behöver ha med dig för en tur. Det bästa är att ha allting nere i kajaken då det minskar vindfånget när du paddlar. När du packar är det bättre att använda flera små vattentäta packpåsar eller plastpåsar än en stor påse. Då blir det lättare att stuva i packutrymmet. Ta gärna med dig extra plastpåsar. Det går aldrig att garantera att en kajak är helt vattentät. Extra säkerhetsutrustning såsom extrapaddel, flottör och pump går att hyra hos oss. Även tält och stormkök kan du hyra.

 

 

 

PACKNINGSTIPS FÖR EN DAGSTUR

Bra kläder att paddla i: Sköna fritidskläder som kan vara av syntet eller ull (helst inte bomull, det suger åt sig vatten och kyler), Sandaler/gympaskor/barfota, vind/regnjacka, keps/hatt

Övrigt som kan vara bra att ta med: handduk, badkläder, säkringssnöre till glasögon, solglasögon, vattenflaska ca. 1 liter att ha nära till hands på kajaken, solkräm.

Och bland det viktigaste….God mat, fika och mellanmål för den tid du är ute och ta gärna med en extra måltid om något skulle gå snett med matlagningen!

Extra kläder: Ett komplett klädombyte för paddling ska tas med som du lägger i en plastpåse eller vattentät packsäck. Fleece eller annan varm tröja. All din utrustning kan du ta med dig i större väskor till oss men sen packa om till mindre. Väskorna kan du lämna hos oss.

…och ta gärna med sällskap.

PACKNINGSTIPS FÖR ÖVERNATTNING 

Bra kläder att paddla i: Sköna fritidskläder som kan vara av syntet eller ull (helst inte bomull, det suger åt sig vatten och kyler), Sandaler/gympaskor/barfota, vind/regnjacka, keps/hatt. IMG_5232

Extra kläder:  Ett komplett klädombyte för paddling ska tas med som du lägger i en plastpåse eller vattentät packsäck. Ta även med byxor, tröja, jacka, regnkläder, varm tröja, underkläder, strumpor, ev mössa och sköna skor att använda på land.

Campingutrustning: Tält, liggunderlag, sovsäck, stormkök, bränsle, tändare/tändstickor, tallrik, plastglas, bestick, diskgrejer, konservöppnare, vattensäck/petflaskor (vatten kan fyllas hos oss).

Övrigt som kan vara bra att ta med: Handduk, badkläder, säkringsnöre till glasögon, solglasögon, vattenflaska ca. 1 liter att ha nära till hands på kajaken, solkräm, toapapper, kniv, första förband, hygienartiklar, egna mediciner, ficklampa, mobiltelefon, påsar för sopor.

Och bland det viktigaste.God mat, fika och mellanmål för den tid du är ute och ta gärna med en extra måltid om något skulle gå snett med matlagningen!

…och ta gärna med sällskap.

Behöver du fler tips så ring eller mejla gärna oss på Nynäs Kajak & Upplevelse!

info@nynaskajak.se

 

 

 

 


  • Webbshoppen Kajaktips Kajakbloggen
Vi är ett kajakföretag beläget mitt i Nynäshamns vackra skärgård. Hos oss kan du hyra och köpa
havskajaker samt övrig friluftsutrustning. Vi anordnar även guidade turer och teknikkurser där du
i din egen takt får möjlighet att utveckla dina paddelkunskaper.

Copyright © 2012-2016 Nynäs Kajak & Upplevelse. Alla rättigheter reserverade.
Nynäs Kajak & UpplevelseEpost: info@nynaskajak.se