Paddelpasset nivå Grön Havskajak fortsättningskurs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En fortsättningskurs för dig som har paddlat förut och vill ha mer kunskap och bli en säkrare och mer avslappnad kajakpaddlare i olika väderförhållanden. Under den här kursen kommer vi bland annat att finslipa på vår paddelteknik. Manövrering av kajaken både i vågor och lugnare vatten då vi tränar på olika styrtag, kantning av kajak, sidoförflyttning och hur vind och vågor påverkar kajaken. Vi tränar även kamraträddningar och andra självräddningstekniker.

Efter denna  fortsättningskurs finns möjligheten till att examineras enligt Paddelpasset nivå Grön Havskajak, examinationen sker vid ett annat tillfälle (se vår kalender för examinationsdatum.)

Aktivitetslängd: Endagskurs 11.00-17.00

Avgångar: Under 2019 kör vi vår EPP Grön fortsättningskurs söndagen den 16 och (30 Juni Full). & söndagen den 1 september. Kolla även vår kalender för att se vilka datum vi genomför denna och andra kurser. Endagskurs 11.00-17.00 så kom senast 15min innan för val av kajak och övrig utrustning.

Plats: Vi håller till vid Hotell Nynäs Havsbad på ön Trehörningen. Ta väg 73 till Nynäshamn, åk förbi färjeterminalen och hamnen. Efter 30-vägsträckan vid svandammskolan är det sen skyltat Nynäs Havsbad till vänster. Följs skyltningen. Det tar ca 45 min från Stockholm.

Kommunalt: Pendeltåg från Stockholm avstigning Nynäshamn Station. ca 15-20 min promenad. Ring oss för mer info.

Bra kläder att paddla i: Sköna fritidskläder som kan vara av syntet eller ull (helst inte bomull, det suger åt sig vatten och kyler), Sandaler/gympaskor/barfota, vind/regnjacka, keps/hatt

Utrustning att ha med: Komplett extra ombyte i plastpåse, vind/regnkläder, varm tröja,vattenflaska, eventuellt våtdräkt/torrdräkt. Ta gärna med något att äta då vi kommer att stanna till på någon ö för lunchpaus t.ex. smörgås, frukt, snacks och något varmt att dricka. Det finns möjlighet att hyra våtdräkt hos oss (100 kr).

Detta ingår: Kajak, flytväst, kapell, paddel och torrdräkt. Erfaren Kajakinstruktör som hjälper och instruerar dig under denna kurs.

Gruppstorlek: Max 6 deltagare, minst 2 deltagare, Nynäs Kajak & Upplevelse förbehåller sig rätten att boka om deltagare till senare kurstillfälle om deltagarantalet är för litet.

Övrigt: Simkunnighet är ett krav. Åldersgräns är 15år med målsmans medgivande. All paddling sker på egen risk. Turen kan ställas in och flyttas till annan dag vid för hård vind/ åska.

Pris: 1250: – inklusive moms.

  • Webbshoppen Kajaktips Kajakbloggen
Vi är ett kajakföretag beläget mitt i Nynäshamns vackra skärgård. Hos oss kan du hyra och köpa
havskajaker samt övrig friluftsutrustning. Vi anordnar även guidade turer och teknikkurser där du
i din egen takt får möjlighet att utveckla dina paddelkunskaper.

Copyright © 2012-2016 Nynäs Kajak & Upplevelse. Alla rättigheter reserverade.
Nynäs Kajak & UpplevelseEpost: info@nynaskajak.se