Gästspel Stephen Miles, Incident Management ISKGA Gästspel 27-31 Juli 2018

Vi på Nynäs Kajak & Upplevelse är väldigt stolta över att åter få hit ISKGA (International Seakayak Guide Association) guiden Stephen Miles till oss i sommar. Stephen Miles kommer till oss mellan den 27-31 Juli

Kursupplägg

Vi genomför kursen som paddeltur över 5 dagar i området söder om Nynäshamn runt öarna Järflotta, Öja och Torö.

Denna kurs täcker över ett stort område av strategier för att klara av olika typer av scenarion som uppstå under en kortare eller längre kajaktur i enlighet med ISKGA ”Incident management” modul. Från enklare räddningar till mer komplexa scenarion i mer utsatta miljöer. Från själva räddningen till att reda ut situationen efteråt med eller utan hjälp av externa aktörer.

Då vi inte har tidvatten i Östersjön kommer denna del av ”incident management” modulen inte att genomföras under denna kurs.

Modulen ”Sea survival” kommer också att bakas in under kursen. I detta block handlar det framförallt om hur man gör när det verkligen inte gått som man tänkt sig, vi kommer att få uppleva kallt vatten och hur vår förmåga att agera markant försämras när vi blir nedkylda.

Då vi kommer att leva ute i naturen i tält eller vindskydd under hela turen bakas även delar av  ”Expedition skills” in i denna kurs.

Detta ingår:

Guidning/instruktion av Stephen Miles och assisterande kajak instruktör Pelle Hammarström.  All undervisning sker på engelska (men assisterande kajakinstruktör kan givetvis översätta till Svenska om så önskas.).

antal kursdeltagare per kurs är max 8 personer så mycket tid finns för individuell instruktion.

just nu finns det 3/8 platser lediga.

Detta ingår inte:

Kajak samt övrig personlig paddlingsutrustning, mat för fem dagar samt övernattningsutrustning i tält eller i vindskydd.

Kajak samt övrig paddlingsutrustning kan självklart hyras av oss på Nynäs Kajak & Upplevelse till rabatterade priser för kursdeltagare.

Pris 3795:- 

För bokning eller andra frågor om denna kurs maila till info@nynaskajak.se

eller ring Pelle på 0707-133470

förra årets glada kursdeltagare

 

 

 

  • Webbshoppen Kajaktips Kajakbloggen
Vi är ett kajakföretag beläget mitt i Nynäshamns vackra skärgård. Hos oss kan du hyra och köpa
havskajaker samt övrig friluftsutrustning. Vi anordnar även guidade turer och teknikkurser där du
i din egen takt får möjlighet att utveckla dina paddelkunskaper.

Copyright © 2012-2016 Nynäs Kajak & Upplevelse. Alla rättigheter reserverade.
Nynäs Kajak & UpplevelseEpost: info@nynaskajak.se