Paddelpasset nivå GUL havskajak, nybörjarnivå

P1000607En kurs för dig som vill lära dig paddla kajak, du har liten eller ingen paddelvana. I denna kurs startar vi från början genom att gå igenom kajaken och tillhörande utrustning. Efter detta går vi vidare till paddelteknik, sittposition och hur du tar dig i och ur kajaken. Ute på vattnet tränar vi på framåt och bakåtpaddling och olika sätt att svänga kajaken. Ett lite blötare inslag är när vi prövar att välta med kajaken, samla ihop vår utrustning och ta oss till land. Vi kommer även gå igenom teori för hur man på ett miljömässigt och säkert sätt rör sig i aktuellt paddlingsområde och vilken utrustning som man bör ha med sig på en tur.och andra

Denna kurs ger möjlighet för deltagaren att examinera sig inom Paddelpasset nivå GUL.

Aktivitetslängd: Endagskurs 11.00-17.00

Avgångar:  Under 2019 arrangerar vi denna kurs lördagen den 18 maj, lördagarna den  15juni, 29juni & 31 augusti.Kolla även vår kalender för att se vilka datum vi genomför denna och andra kurser. Endagskurs 11.00-17.00 så kom senast 15min innan för val av kajak och övrig utrustning.

Plats: Vi håller till vid stranden vid Hotell Nynäs Havsbad på ön Trehörningen. Ta väg 73 till Nynäshamn, åk förbi färjeterminalen och hamnen. Efter 30-vägsträckan vid svandammskolan är det sen skyltat Nynäs Havsbad till vänster. Följ skyltningen. Det tar ca 45 min från Stockholm.

Kommunalt: Pendeltåg från Stockholm avstigning Nynäshamn Station. ca 15-20 min promenad. Ring oss för mer info.

Bra kläder att paddla i: Sköna fritidskläder som kan vara av syntet eller ull (helst inte bomull, det suger åt sig vatten och kyler), Sandaler/gympaskor/barfota, vind/regnjacka, keps/hatt.

Utrustning att ha med: Bekväma kläder att paddla i, komplett extra ombyte i plastpåse, regn/vindkläder, handduk, vattenflaska, solskydd och eventuellt våtdräkt/torrdräkt. Ta gärna med något att äta då vi kommer stanna till på någon ö för lunchpaus, t.ex. smörgås, frukt, snacks och något varmt att dricka.

Detta ingår: Kajak, flytväst, kapell, paddel och torrdräkt. Erfaren Kajak instruktör som hjälper och instruerar dig under denna kurs.

Gruppstorlek: Max 6 deltagare/instruktör, minst 2 personer, vid för få anmälda förbehåller sig Nynäs Kajak & Upplevelse att boka om anmäld deltagare till senare datum.

Övrigt: Simkunnighet är ett krav. Åldersgräns är 15 år med målsmans medgivande. All paddling sker på egen risk. Kursen kan ställas in och flyttas till annan dag vid för hård vind/ åska.

Pris: 1495: – inklusive moms.

  • Webbshoppen Kajaktips Kajakbloggen
Vi är ett kajakföretag beläget mitt i Nynäshamns vackra skärgård. Hos oss kan du hyra och köpa
havskajaker samt övrig friluftsutrustning. Vi anordnar även guidade turer och teknikkurser där du
i din egen takt får möjlighet att utveckla dina paddelkunskaper.

Copyright © 2012-2016 Nynäs Kajak & Upplevelse. Alla rättigheter reserverade.
Nynäs Kajak & UpplevelseEpost: info@nynaskajak.se