Kajaktips

Har glasfiberkajaken fått ett hål i skrovet? Har en gummicord gett upp? Sitter någon skruv lös i sätet? Har kapellet fått en reva? Har en del av roderlinan gett upp?

 

Ja, det kan hända mycket när man är ute och paddlar så ett tips är att alltid ha med sig en påse med reparationsgrejer. Du behöver något slags multiverktyg som kan fixa det mesta. En stor rulle silvertejp för att tex laga kapell och kajak, ett platt plastbit (tex från en glasslåda) för att kunna provisorisk laga ett större hål. Rengör först med aceton runt om hålet så att tejp kan fästa bättre. Epoxykitt för snabblagning, en bit gummicord, extra snöre/lina för tex. roder….listan kan göras lite längre men fundera över vad du skulle behöva i din påse!

Förmodar att du och dina vänner ofta tar med telefonen på sjön, tyvärr tål de inte allt för mycket vatten och en och annan telefon har nog sett botten på havet. I en situation kan man behöva telefonen nära för att svara eller att ringa. Ett tips är att  använda ett vattentätt fodral till telefonen som du även kan ringa och prata igenom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Webbshoppen Kajaktips Kajakbloggen
Vi är ett kajakföretag beläget mitt i Nynäshamns vackra skärgård. Hos oss kan du hyra och köpa
havskajaker samt övrig friluftsutrustning. Vi anordnar även guidade turer och teknikkurser där du
i din egen takt får möjlighet att utveckla dina paddelkunskaper.

Copyright © 2012-2016 Nynäs Kajak & Upplevelse. Alla rättigheter reserverade.
Nynäs Kajak & UpplevelseEpost: info@nynaskajak.se